Se lanseaza programul de cooperare transfrontaliera Romania-Serbia

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza joi, 8 mai, Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

La conferinta sunt invitati sa participe: Dl. Horia Irimia, Secretar de Stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Gordana Lazarevic, Secretar de Stat din Ministerul Finantelor-Serbia, Reprezentanti ai Comisiei Europene, oficiali regionali si locali din aria eligibila, reprezentanti ai organismelor intermediare pentru program, precum si potentiali beneficiari.

In perioada 2007-2013, Romania va gestiona in calitate de Autoritate de Management, Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, aprobat de Comisia Europeana in data de 27 martie 2008.

Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) – Componenta Cooperare Transfrontaliera si cofinantat de Statele Partenere in Program. Scopul programului este de a realiza o dezvoltare economico-sociala durabila si echilibrata a regiunii de granita Romania-Serbia, prin cresterea competitivitatii economice globale a acestei regiuni si prin imbunatatirea calitatii vietii comunitatilor.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.