156 de cereri de finantare pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu

Au fost depuse 156 de cereri de finantare pentru licitatia deschisa care a avut loc in cadrul “Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, Programul Phare Coeziune Economica si Sociala 2006.

Cererile de finantare au fost depuse dupa cum urmeaza:

  • ADR NORD-EST: 26 de cereri de finantare;
  • ADR SUD-EST: 25 de cereri de finantare;
  • ADR SUD MUNTENIA: 17 cereri de finantare;
  • ADR SUD VEST-OLTENIA: 21 de cereri de finantare;
  • ADR VEST: 18 cereri de finantare;
  • ADR NORD-VEST: 23 de cereri de finantare;
  • ADR CENTRU: 20 de cereri de finantare;
  • ADR BUCURESTI-ILFOV: 6 cereri de finantare.

Schema de investitii ofera sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice locale romane din localitatile cu pana la 50 000 de locuitori, din toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, in vederea dezvoltarii investitiilor in sectoarele prioritare de mediu “Gestionarea deseurilor” si “Gospodarirea apelor si a apelor uzate”.

Bugetul total disponibil este de 36,60 milioane euro, din care 27,45 milioane euro reprezinta fonduri Phare si 9,15 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru fiecare regiune de dezvoltare este de 4.575 milioane euro.

Valoarea finantarii nerambursabile poate fi cuprinsa intre 100.000 euro si 1.000.000 euro pentru fiecare proiect in parte. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile va avea un aport propriu de cel putin 10 %, in numerar, in bugetul proiectului.

Solicitantii eligibili vor primi finantare pentru urmatoarele tipuri de investitii:

– Sectorul “Gestionarea deseurilor”: constructia de statii de pre-tratare bio-mecanica a deseurilor menajere; constructia platformelor de compostare; reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri; dezvoltarea colectarii selective; reabilitarea sau dezvoltarea sistemelor de salubrizare si a spatiilor pentru depozitare temporara;

– Sectorul “Gospodarirea apelor si a apelor uzate”: reabilitarea, modernizarea retelelor de apa potabila si a sistemelor de tratare a acestora; reabilitarea, modernizarea retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate; reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de masuri de protectie impotriva inundatiilor si a altor potentiale calamitati in zona si/sau a efectelor lor; asigurarea de apa potabila de calitate buna si protectia impotriva nutrientilor generati de activitatile agricole.

Licitatia a fost lansata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in data de 27 februarie a.c., termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare expirand in 25 aprilie a.c.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.