APIA a platit aproximativ 10.000 de fermieri ieseni

APIA, plati, sprijin, fermieri, credite, Iasi

Precizam faptul ca in campania din 2008 au depus cereri de sprijin un numar de 37.448 de fermieri. Platile vor continua si in perioada urmatoare, pana la sfarsitul lunii iunie urmand sa fie platiti toti fermierii.

Pentru a veni in intampinarea fermierilor,APIA a incheiat mai multe conventii privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafata cu Credit Europe Bank (Romania) S.A., Alpha Bank Romania S.A., Banca Comerciala Romana S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., CEC Bank S.A. si Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A. (FGCR). FGCR are rolul de a garanta pana la 50% din valoarea creditelor acordate de bancile creditoare.

Pentru accesarea creditelor, APIA va pune la dispozitia fermierilor “Adeverinta de inregistrare Fermier” precum si informatii cu privire la documentele care trebuie depuse de fermieri la bancile creditoare.

Bancile creditoare vor acorda fermierilor, eligibili conform reglementarilor interne, credite in lei pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, in cuantum de pana la 70% din valoarea platilor cuvenite fiecarui fermier, corespunzator suprafetei prevazute in Adeverinta eliberata de catre APIA.

Valoarea creditului acordat se determina pe baza informatiilor primite de la APIA, respectiv prin inmultirea suprafetei in hectare prevazute in Adeverinta cu valoarea in EUR/ha, adica 60,75 EUR/ha plata SAPS si 46,71 EUR/ha plata PNDC1. Cursul euro la care se face plata este de 3,7413 lei/EUR.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.