Au fost aprobate alte doua proiecte propuse spre finantare in cadrul POR

Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Sud Muntenia a aprobat, in cadrul sedintei din data de 7 mai 2008, o noua lista de proiecte propuse pentru a primi finantare din Regio (Programul Operational Regional 2007-2013), Axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

La nivelul regiunii noastre aproape 125 de milioane de Euro sunt alocate reabilitarii si modernizarii retelei de drumuri.

Potrivit evaluarii strategice realizate de membrii CRESC Sud Muntenia, urmatoarele doua proiecte au fost propuse pentru finantare:

  • Ranforsarea si modernizarea drumurilor judetene DJ701, DJ401A si DJ711A pe traseul Dobra – Cornatelu – Branistea – Titu – Salcuta – Odobesti – Potlogi – Corbii Mari, solicitant Consiliul Judetean Dambovita, valoarea totala a proiectului – 61.784.198,00 lei. Obiectivul proiectului este imbunatatirea infrastructurii regionale de transport a judetului Dambovita la standarde europene.
  • Reabilitarea DJ701, limita judetului Dambovita – Gratia – Poeni – Silistea – Scurtu Mare – Slavesti – Ciolanesti – Zambreasca – Dobrotesti Km 44+240 – Km 104+890 (55,450 Km), solicitant Consiliul Judetean Teleorman, valoarea totala a proiectului – 108.317.452,00 lei. Obiectivul proiectului este reabilitarea infrastructurii drumului judetean DJ701 si stimularea dezvoltarii economice durabile.

“Regio este unul dintre programele cu finantare europeana care sprijina dezvoltarea Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana. Sud Muntenia va beneficia de aproximativ 630 de milioane de Euro, bani ce vor fi folositi pentru finantarea proiectelor care vor imbunatati calitatea vietii locuitorilor din regiunea noastra. Proiectele selectate in cadrul sedintei din 7 mai se adauga celorlalte trei ce au fost propuse deja spre finantare in data de 28 februarie. in total, pentru Domeniul 2.1, regiunea noastra are pregatite cinci proiecte cu o valoare totala aproximativa de 84 milioane Euro ceea ce inseamna ca doua treimi din suma alocata pe intreg ciclu de programare, respectiv pentru sapte ani, poate fi contractata. in acest moment putem spune ca este un succes al administratiei locale din regiunea noastra ” a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio si are responsabilitati delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitatile de finantare din Regio puteti obtine contactand expertii Serviciului Dezvoltare proiecte, monitorizare si evaluare POR: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax : 0242-313-167 , email : [email protected].

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.