Iasi: Licitatii pentru proiectele municipalitatii

O prima licitatie anuntata de Primaria Iasi este pentru proiectarea pasajului Octav Bancila si va avea loc in jurul datei de 24 iunie.

Trebuie realizate un proiect tehnic, un studiu de fezabilitate si date anumite detalii de executie. Municipalitatea a cerut bani de la Guvern pentru realizarea proiectului si a primit suma de 2,1 milioane lei, care au intrat deja in Trezorerie.

“Trebuie sa avem toata documentatia pentru a accesa fondurile structurale. Proiectul va fi depus pe Axa 2 POR”, a declarat Cosmin Coman, director strategii din cadrul primariei Iasi.

Pasajul Octav Bancila va avea misiunea de a lega strada Pacurari de strada Tabacului si de a descongestiona traficul rutier dintre cartierele Pacurari si Alexandru cel Bun.

Realizarea Pasajului Octav Bancila din zona Tigarete a fost evaluata la 22,5 milioane Euro, iar solutia tehnica indica o constructie de 700 metri lungime, cu un rond in mijloc.

O a doua licitatie vizeaza realizarea documentatiilor necesare pentru a amenaja o imensa baza de agrement la Ciric. Suma primita de la Guvern pentru acest obiectiv este de aproximativ 830.000 lei.

“Si in acest caz se vor realiza studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Suprafata studiata este de 256 ha, din care 20 ha reprezinta luciu de apa, iar restul padure. Participantii la licitatie vor trebui sa propuna solutii pentru dezvoltarea acelei zone”, a afirmat Coman.

Aceasta procedura a fost programata pentru data de 23 iunie.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.