Fals in declaratii la APIA Timis

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura din Timis a deschis un proces unui proprietar de teren, care si-a declarat o suprafata mai mare decat cea existenta si a fost depistat prin sistemul de teledetectie.

Proprietarii de terenuri agricole din judetul Timis au declarat, anul trecut, ca detin 523 de mii de hectare de pamant, insa in baza de date a Agentiei judetene Timis figureaza doar 495 de mii de hectare.

Conform specialistilor APIA, diferentele de aproximativ 30 de mii de hectare rezulta din supraestimarea proprietarilor de teren. “Majoritatea fermierilor din cei care au declarat mai mult au depus declaratii artificiale, pentru ca ei s-au pozitionat gresit in blocurile fizice. Abia la confruntarea ulterioara pe care au avut-o, si-au dat seama ca nu trebuia sa isi declare terenul acolo.”

Directorul APIA Timis, Florin Faur afirma ca unui proprietar de teren care a declarat eronat suprafatade teren apartinuta si care a fost depistat ulterior prin sistemul de teledetentie i s-a deschis dosar penal.

“Am avut si duble declaratii, de regula acestea au fost in sfera arendas-arendator si au declarat terenul si proprietarul, si utilizatorul, in conditiile in care se acorda doar utilizatorului de teren suma. Este vorba de o suprafata de cateva sute de hectare, o pasune comunala si in mod sigur vor mai aparea si alte cazuri” sustine directorul APIA.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.