Parteneriate romano-italiene in cadrul programelor SEE si Interreg IV

In data de 7 mai a avut loc la Bologna, Italia, cea de-a doua intalnire bilaterala Romania – Italia cu tema cooperarii teritoriale in cadrul Programelor Sud Estul Europei si Interreg IVC. Prima intalnire de acest tip, a fost organizata la Bucuresti in perioada 12-13 noiembrie 2007.

La acest grup de lucru au participat reprezentanti ai Ministerelor, Regiunilor, Judetelor si Administratiei publice din Romania si Italia. Scopul reuniunii a constat in schimbul de informatii privind structurile nationale si conditiile pentru implementarea cooperarii teritoriale in Romania si Italia.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Economice (Italia) si ai Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritati Nationale pentru programele SEE si Interreg IV C, incurajeaza astfel, intensificarea cooperarii intre Romania si Italia in cadrul celor doua programe de cooperare teritoriala sus-mentionate, in vederea facilitarii crearii de parteneriate.

In fosta perioada de programare 2000-2006, atat in cadrul programului Interreg III B CADSES cat si in cadrul programului Interreg III C precum si in cadrul primei licitatii de proiecte Interreg IV C, partenerii italieni au avut cea mai mare rata de participare. Astfel, reprezentantii italieni au impartasit din experienta castigata in cadrul programelor de cooperare teritoriala.

Evenimentul a avut loc in contextul lansarii primei licitatii de proiecte in cadrul programului de cooperare transnationala SEE si a aprobarii primelor proiecte de cooperare Interregionala Interreg IV C (mai multe detalii puteti gasi accesand paginile de Internet ale celor doua programe: www.southeast-europe.net, respectiv www.Interreg4c.eu).

Reprezentantii celor doua state partenere au prezentat idei de proiecte in vederea dezvoltarii de parteneriate dar si proiecte ce sunt deja in faza de dezvoltare sau implementare si implica parteneri atat din Italia cat si din Romania.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.