Francizele in regim de cooperative pot primi finantare de la UE

Prin intermediul Programului Operational Regional (POR), Axa 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, domeniul major de interventie 4.3. “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” firmele romanesti pot obtine finantare chiar daca desfasoara activitati economice in regim de franciza.

Franciza trebuie sa fie constituita ca societate comerciala sau cooperativa si sa indeplineasca toate celelalte conditii prevazute in Ghidurile de finantare. Cererile de finantare pot fi depuse pana pe 16 iunie.

Construirea, extinderea, modernizarea spatiilor de productie sau prestare servicii ale microintreprinderii fac parte din lista cheltuielilor eligibile. De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile legate de achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii, precum si a sistemelor IT (hardware si/sau software). Finantarile se acorda doar pentru spatii de productie sau prestare servicii.

Domeniul 4.3. se adreseaza societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa, care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro.

Solicitantii trebuie sa aiba activitate de cel putin un an si profit operational in ultimul an fiscal.
Solicitantii pot primi pana la 200.000 euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 euro. in cadrul acestui domeniu de interventie se aplica prevederile Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea microintreprinderilor.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.