Au fost aprobate primele proiecte Interreg IV

In data de 24 aprilie a avut loc cea de-a doua intalnire a Comitetului de Monitorizare Interreg IV C. La aceasta intalnire au participat reprezentantii tuturor statelor partenere in program, ai Autoritatii de Management, Secretariatului Tehnic Comun, Autoritatii de Certificare si ai Comisiei Europene.

Comitetul de Monitorizare Interreg IV C a aprobat proiectele de capitalizare depuse in cadrul primei licitatii de proiecte. Dintre cele 13 proiecte de capitalizare, 12 au fost declarate eligibile din punct de vedere administrativ. Cele 12 proiecte de capitalizare au fost evaluate de reprezentantii Secretariatului Tehnic Comun, 6 dintre ele fiind propuse spre aprobare Comitetului de Monitorizare (Erik Action, B3REegions, Rapide, Pike, Ichno Plus si ESF6 CIA). Aceste proiecte au fost aprobate, urmand ca Autoritatea de Management si Partenerul Lider de Proiect sa semneze contractul de finantare pana la sfarsitul lunii iunie.

In cadrul proiectului Erik Action, participa si un partener roman, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est. Erik Action a fost selectat si de reprezentantii Comisiei Europene pentru a beneficia de expertiza specialistilor sai in timpul implementarii, intrand astfel in categoria proiectelor Fast Track. Cei 11 parteneri din 10 state au identificat innovarea ca una dintre prioritatile cheie ale deazvoltarii regionale.

In cadrul acestei intalniri s-a decis ca cea de-a doua licitatie de proiecte sa fie lansata in perioada 27-28 octombrie si sa aiba termen limita de depunere, data de 30 ianuarie 2009. Licitatia mai sus mentionata va fi lansata in cadrul celui de-al doilea Forum dedicat cooperarii Interregionale, estimat a avea loc in perioada 27-28 octombrie la Lille, Franta.

Forumul cooperarii Interregionale este un moment cheie pentru potentialii beneficiari ce doresc nu numai sa idenfice parteneri dar si sa afle rezultatele primei licitatii de proiecte si detaliile celei de-a doua.

Ghidul solicitantului moment an disponibil poate fi consultat orientativ la adresa www.Interreg4c.eu, acesta, precum si Manualul de Implementare urmand a fi actualizate , pentru lansarea celei de-a doua licitatii de proiecte. Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati pagina de Internet a programului Interreg IV C: www.Interreg4c.eu.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.