Fonduri ISPA pentru implementarea lucrarilor la varianta de ocolire Deva – Orastie

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a semnat un nou contract finantat de Uniunea Europeana prin Facilitatea ISPA, pentru Suport Institutional acordat CNADNR pe perioada implementarii lucrarilor la varianta de ocolire Deva – Orastie.

Scopul acestui Contract de Asistenta Tehnica este, in principal, acordarea de suport institutional Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) in vederea monitorizarii si controlului calitatii proiectului tehnic si a activitatilor conexe, precum si respectarii cerintelor legislatiei romanesti in ceea ce priveste verificarea proiectului tehnic de catre verificatori autorizati.

Orasele Deva si Orastie sunt localizate pe DN 7 (Drumul European E68), drum situat pe Coridorul IV Pan European (Ramura Nordica). Stiut fiind faptul ca in cele doua orase exista numeroase ambuteiaje, se urmareste realizarea unei variante de ocolire care va avea ca efect cresterea capacitatii de trafic in zona Orastie – Deva.

De asemenea, prin construirea variantei de ocolire a celor doua orase se va reduce timpul de tranzit prin Orastie si Deva si se va imbunatati siguranta traficului, ceea ce va conduce la scaderea numarului de accidente rutiere. Totodata, prin construirea rutei ocolitoare se va asigura protectia mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii vietii in orasele Orastie si Deva.

Cu o valoare totala de 597.050 Euro, Contractul de Asistenta Tehnica a fost atribuit prin licitatie internationala restransa companiei franceze LOUIS BERGER SAS.

Durata de implementare a contractului este de 54 de luni.

Contractul a primit finantare in proportie de 75% de la Uniunea Europeana, prin programul ISPA, diferenta de 25% fiind acoperita de catre Guvernul Romaniei, de la bugetul de stat.

Beneficiarul final este Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Sursa: , Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.