CJ Constanta deruleaza un proiect pentru reducerea riscului de inundatii

Consiliul Judetean Constanta a inceput realizarea, cu fonduri europene, a unui proiect privind reducerea riscului de inundatii prin elaborarea de tehnologii informationale si de comunicare in regiunile transfrontaliere. Proiectul are o valoare de aproape 700.000 de euro, din care 100.000 de euro reprezinta cofinantarea asigurata de CJ, realizarea lui a inceput in aprilie si trebuie finalizat in iunie 2009.

Purtatorul de cuvant al CJ Constanta, Cristian Moldovanu, a informat ca alaturi de CJ sunt implicate in derularea acestui proiect regiile judetene de apa si drumuri si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea”, precum si administratia locala din Dobrich – Bulgaria.

„Proiectul vizeaza infiintarea unei retele informationale si de comunicare in cadrul unui Consortiu GIS, pentru modernizarea structurilor de management al riscului in caz de inundatii din cadrul Consiliului Judetean Constanta si Municipalitatea Dobrich, precum si prevenirea inundatiilor prin implementarea unui sistem comun de informatii si comunicatii”, a precizat reprezentantul CJ.

Potrivit acestuia, principalele activitati din proiect sunt infiintarea Consortiului GIS, in cadrul caruia se va crea o baza de date geospatiale cu privire la managementul riscului in caz de inundatii, achizitionarea de echipamente si servicii aferente, instalarea sistemului de informatii si comunicatii, organizarea de cursuri de pregatire de personal, realizarea de baze de date de interes operativ si integrarea lor intr-un sistem informational geografic si organizarea a doua seminare (unul la Dobrici, iar al doilea la Constanta), orientate spre crearea unei retele transfrontaliere Consiliul Judetean Constanta – Municipalitatea Dobrici.

De asemenea, se va constitui o pagina de internet pe site-ul CJ Constanta dedicata protectiei impotriva inundatiilor si se va realiza si difuza un spot publicitar pe posturile locale de televiziune din Constanta si Dobrich.

Dupa implementarea acestui proiect, CJ Constanta intentioneaza atragerea altor parteneri in consortiul GIS nou creat, respectiv primariile Harsova si Baneasa, dar si alte primarii transfrontaliere din Bulgaria, asigurandu-se astfel sustenabilitatea proiectului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top