Fermierii care cumpara tractor prin Rabla, exclusi de la finantarea UE

Programul de innoire a parcului auto se extinde, in acest an, si la tractoare, iar persoanele fizice pot primi 17.000 lei pentru fiecare vehicul vechi, predat pentru casare. in egala masura, fermierii pot beneficia de cofinantare europeana pentru achizitia tractoarelor, in cadrul PNDR.

Potrivit reglementarilor europene, cele doua programe se exclud reciproc, astfel incat un fermier nu poate sa beneficieze de o dubla finantare pentru cumpararea unui tractor.

“Un fermier nu poate sa acceseze fonduri europene pentru achizitia unui tractor daca a solicitat si prima de casare. Nu este permisa o dubla finantare pentru o singura achizitie, iar fermierul are de ales”, a declarat Viviana Vasile, director in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Potrivit reprezentantilor fermierilor, unul dintre putinele avantaje ale programului Rabla este ca prima de casare acordata este mai usor de accesat, comparativ cu demersurile care trebuie realizate pentru solicitarea fondurilor europene.

In schimb, spun reprezentantii fermierilor, prima de 17.000 de lei este insuficienta, pentru ca reprezinta un sfert din pretul unui tractor. Mai mult, programul Rabla nu prevede conditii avantajoase pentru contractarea unui credit, asa cum se intampla in cazul PNDR.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.