In Voluntari va fi construit un centrul cultural sportiv impresionant

Primaria orasului Voluntari propune cu un proiect grandios, unic in Romania la momentul actual – un complex cultural sportiv de peste 38.000 de locuri. Consilierii locali au aprobat, in sedinta de pe 16 mai, constructia unui complex cultural sportiv care va purta numele fostei glorii a gimnasticii romanesti, Nadia Comaneci.

Primarul Florentin Costel Pandele a declarat ca numai terenul pe care se va face investitia costa peste 70.000 de euro si si-a exprimat speranta ca impreuna cu primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, va putea dezvolta multe alte proiecte “grandioase”, dar necesare locuitorilor din Voluntari si din sectorul 2.

“Complexul sportiv Voluntari se impune ca o necesitate ce tine cont de lipsa unei structuri adecvate sportului de performanta in zona metropolitana Bucuresti – Ilfov. Ca urmare, s-a propus studierea realizarii unui obiectiv conform standardelor federatiilor (fotbal, rugby, UEFA, FIFA) si a organismelor internationale (CIO) in vederea organizarii de competitii la nivel mondial sau cupe continentale si evenimente culturale in aer liber sau sali acoperite – concerte, spectacole, expozitii”, a spus Pandele.

El a adaugat ca viitorul complex sportiv va fi realizat pe un teren cu o suprafata de 116.205 metri patrati, pus la dispozitie de Primaria Voluntari, situat in vecinatatea viitoarei artere de legatura Pipera-Stefanesti. Suprafata construita va fi de 35.918 metri patrati, iar cea desfasurata va fi de 63.471 metri patrati, iar inaltimea ansamblului va fi de 53, 50 de metri.

Complexul va avea in componenta un stadion acoperit partial, cu o capacitate de 30.000 de locuri, o sala de sport multifunctionala cu o capacitate de 8.000 de locuri precum si spatii comerciale. De asemenea, in componenta complexului va fi un hotel de patru stele pentru sportivi, cu o capacitate de 32 de camere, cu restaurante si sali de conferinta.

O noutate fata de complexele sportive existente in Romania va fi reprezentata de restaurantele “Pitch View”, situate intre stadion si sala de sport, prin ferestrele carora se vor putea urmari, in timpul mesei, antrenamentele sau meciurile disputate pe teren. Pentru presa va exista un centru special, alaturi de locuri amenajate pentru 80 de comentatori sportivi. Sala multifunctionala, cu o suprafata de joc de 1.800 de metri patrati, va putea fi folosita la toate categoriile de activitati sportive indoor, dar si pentru manifestari cultural-artistice.

Lucrarile la Complexul Sportiv “Nadia Comaneci” vor demara pana la sfarsitul acestui an, urmand sa fie incheiate in 2011, a declarat primarul Florentin Costel Pandele. Potrivit edilului, valoarea estimativa a proiectului este de 200.000.000 de euro. “Va fi un stadion unde se vor putea desfasura activitati sportive si culturale. Va avea gazon, iar peste gazon se va lifta parchet, pentru a putea avea loc atat concerte, cat si alte manifestari culturale. In ceea ce priveste sala, va fi cea mai mare din Romania si se vor putea desfasura activitati sportive diverse – handbal, baschet, volei, gimnastica, dar si alte activitati sportive”, a explicat Pandele.

Pandele a adaugat ca, potrivit calculelor specialistilor, in 10 ani investitiile in Complexul sportiv vor fi amortizate.El a adaugat ca au fost accesate fonduri europene pentru ca Valea Saulei sa fie ecologizata, deoarece acesta se afla in imediata apropiere a viitorului complex sportiv, si vor incepe lucrarile la constructia unui bulevard cu trei benzi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.