Finantare de 100 de milioane de euro pentru mediu, la Timisoara

Timisoara ar putea obtine finantare de peste 100 de milioane de euro din fonduri comunitare, pentru diverse proiecte de mediu, dupa ce Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu a selectat, in acest sens, trei orase care vor beneficia de asemenea fonduri, intre care si acest oras banatean.

Vasile Ciupa, directorul Serviciului de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, a declarat ca, in urma unei analize efectuate de Agentia pentru Protectia Mediului Timis, s-a concluzionat ca Timisoara este cel mai poluat oras din judet, principala cauza fiind traficul rutier.

“S-au depus mai multe proiecte in vederea obtinerii finantarii din axa prioritara de mediu, proiecte care vizeaza, in primul rand, imbunatatiri ale infrastructurii si fluidizarea traficului rutier. Concomitent, s-au depus si proiecte referitoare la diminuarea poluarii generate de unele mijloace de transport in comun”, a aratat Vasile Ciupa. Fondurile vor putea fi accesate incepand din 2009.

In Timisoara, numarul autoturismelor depaseste de aproape cinci ori pe cel al caselor, care sunt in jur de 25.000, in timp ce traficul rutier urban este aproape blocat din cauza infrastructurii necorespunzatoare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.