Intesa Sanpaolo Bank: majorare cu 100 milioane euro a capitalului social al bancii

Intesa Sanpaolo Bank isi majoreaza capitalul social cu 100 milioane euro (echivalent in lei), prin aport in numerar al grupului Intesa Sanpaolo. In urma acestei majorari, capitalul social al bancii a crescut de peste 3 ori pana la peste 500 milioane lei de la 140 milioane lei. Cresterea substantiala a capitalului social va sustine strategia de dezvoltare organica a bancii pe piata locala pana in 2010.

Nicola Calabro, Chief Executive Officer (CEO) Intesa Sanpaolo Bank declara: “Grupul Intesa Sanpaolo se afla in topul primelor 5 banci in majoritatea celor 12 tari din regiunea Europei Centrale si de Est in care a investit. Romania reprezinta o prioritate pentru dezvoltare accelerata Intesa Sanpaolo, iar aceasta majorare de capital este o dovada a angajamentului grupului fata de piata locala.”

Riccardo Parasporo, Chief Business Officer (CBO) Intesa Sanpaolo Bank precizeaza: “Incepand cu luna iunie vor fi lansate o serie de produse inovatoare pentru persoanele fizice. Pe langa portofoliul de produse si servicii oferite vom continua sa investim in dezvoltarea retelei care va atinge 90 de unitati la finalul acestui an si cel putin 120 in prima parte din 2009. Obiectivul nostru este sa fim recunoscuti ca o banca universala cu acoperire nationala care sa se diferentieze prin calitatea serviciilor oferite clientilor sai.”

Intesa Sanpaolo Bank a obtinut un profit net de 3,33 milioane lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 175% fata de perioada similara din 2007. Activele totale ale bancii au ajuns la valoarea de 2 096 milioane lei (peste 560 milioane euro) la sfarsitul lui martie 2008, in crestere cu 90% fata de martie 2007.

In acelasi interval de timp, portofoliul de credite al Intesa Sanpaolo Bank a atins 1 316 milioane lei (peste 350 milioane euro), in crestere cu 97% fata de primul trimestru din 2007.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, una dintre primele 5 institutii financiare din Europa. In prezent banca detine o retea teritoriala de 59 de sucursale si agentii si se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor si IMM-urilor.

Intesa Sanpaolo este lider in Italia, avand peste 10 milioane de clienti, si unul din cele mai mari grupuri financiare din lume. In Europa Centrala si de Est, precum si in Bazinul Mediteranean, Grupul detine in principal banci aflate in primele pozitii in topul marilor jucatori din tarile respective, deservind peste 7 milioane clienti in 12 tari.

Pentru mai multe detalii:

Valentin Petcu, Intesa Sanpaolo Bank Romania

Bd. Unirii, Nr. 76, Bl. J3A – 030837, Sector 3, Bucuresti, Romania

Tel: + 40 21 200 06 42

E-mail: [email protected]

Website: www.intesasanpaolobank.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.