Cererile pentru finantarea modernizarilor agricole, depuse pana la 30 mai

Fermierii pot depune, in perioada 19-30 mai, cereri de finantare pentru proiecte de modernizare a fermelor, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si dezvoltarea satelor, in cadrul celei de-a treia sesiuni de depuneri a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Cererile se vor depune la sediile Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. In acelasi timp, fermierii pot solicita finantare pentru proiecte care vizeaza cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere prin schema de ajutor de stat pentru acordarea fondurilor nerambursabile.

Astfel, acest tip de proiecte beneficiaza in mai de o finantare de 50,6 milioane de euro, reprezentand fonduri UE si de 45,6 milioane de euro din cadrul schemei de ajutor de stat. Suma maxima nerambursabila acordata pentru un proiect este de 3 milioane de euro. Fondurile disponibile sesiunii mai 2008 pentru modernizarea exploatatiilor agricole se ridica la 57,85 de milioane de euro, iar un proiect poate fi finantat cu maximum doua milioane de euro.

Totodata, agricultorii pot primi in acesta luna circa 103 milioane de euro pentru renovarea si dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale. Pentru un proiect aferent acestei masuri, fermierii pot beneficia de maximum sase milioane de lei nerambursabili.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.