Proiecte pentru realizarea de noi spatii verzi in orasele din Teleorman

Administratiile publice locale din Rosiorii de Vede, Turnu Magurele, Buzescu si Botoroaga au fost selectate in cea de-a doua sesiune pentru depunerea de proiecte privind imbunatatirea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi.

Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Teleorman, Mihai Serban, a declarat ca cele patru proiecte au valori cuprinse intre 355.000 si 519.000 lei. Potrivit sefului APM, anterior, au mai fost selectate proiectele depuse de primariile din Draganesti Vlasca, Plosca, Gratia, Islaz, Purani, Dobrotesti, Piatra si Rosiorii de Vede pentru reabilitari sau amenajari de parcuri, valorile fiind de la 250.000 lei la 550.000 lei.

In perioada urmatoare, Administratia Fondului pentru Mediu va incheia contracte de finantare nerambursabila cu autoritatile care au depus proiecte eligibile.

Din datele centralizate la APM Teleorman rezulta ca la sfarsitul anului 2007 spatiile verzi erau de 21,68 mp/locuitor in Rosiorii de Vede, 13,98 mp/locuitor in Videle, 13 mp/locuitor in Zimnicea, 9 mp/locuitor in Turnu Magurele si 9,29 mp/locuitor in Alexandria.

Conform prevederilor actelor normative in vigoare, autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spatiu verde de minimum 20 mp/locuitor pana la 31 decembrie 2010 si de minimum 26 mp/locuitor pana la 31 decembrie 2013, a precizat directorul APM Teleorman.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.