Program ISPA de 52 de milioane de euro, la start

Au demarat lucrarile de extindere si reabilitare, prin proiectul ISPA, a retelelor de apa si canalizare, precum si modernizarea statiei de epurare a apelor uzate din municipiul Suceava, in valoare de 52,59 milioane de euro.

Din cele 52,59 milioane de euro, 33,44 milioane de euro reprezinta finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene, 12,46 milioane de euro sunt asigurati de Guvernul Romaniei, iar 6,68 de milioane de euro reprezinta contributia Primariei, ce va fi asigurata printr-un imprumut de la banca germana KfW.

Se va reabilita sistemul de canalizare din cartierul Burdujeni. Totodata, reteaua de apa si de canalizare va fi extinsa in cartierul Burdujeni-sat si pe cateva strazi din cartierul Itcani. Valoarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelei de apa din Suceava este de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea retelei de canalizare din municipiu va costa 20,96 de milioane de euro. Pentru reabilitarea si modernizarea statiei de epurare s-au alocat 13,66 milioane de euro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.