Pot de milioane pentru IMM-uri

Intreprinderile mici si mijlocii pot depune proiecte pentru care solicita fonduri nerambursabile de maxim 920.000 lei alocat pentru fiecare investitie productiva.

Bugetul total al programului se ridica la 62,6 milioane de euro. Pentru firmele mici, valoarea maxima a sprijinului financiar nerambursabil acordat este de 60 la suta din totalul costurilor eligibile, pentru Regiunea Bucuresti-Ilfov, si de 70 la suta pentru restul regiunilor. Firmele mijlocii pot primi o finantare nerambursabila de 50 la suta din totalul costurilor eligibile, pentru Regiunea Bucuresti-Ilfov, si de 60 la suta pentru restul regiunilor.

Valoarea maxima a sprijinului financiar nermabursabil in cazul sprijinului pentru consultanta si instruire acordat IMM este de 70 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile pentru servicii de consultanta specifica si instruire specializata, dar nu mai mult de 10 la suta din valoarea totala a cheltuielilor eligibile ale proiectului. Firmele pot depune proiecte pina la epuizarea bugetului alocat.

Solicitantul nu poate beneficia de sprijin financiar nerambursabil daca valoarea totala a ajutoarelor de minimis acordate acestuia pe o perioada de trei ani consecutivi, cumulata cu valoarea alocarii financiare pe care o solicita, depaseste pragul de 200.000 de euro sau de 100.000 de euro pentru firmele care activeaza in sectorul transporturilor, echivalent in lei.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.