BCR si Piraeus au cele mai profitabile sucursale.

Piraeus Bank Romania si BCR au inregistrat in primul trimestru cele mai mari castiguri raportat la numarul de sucursale, dintre bancile care au publicat deja date financiare. In randul bancilor cu capital autohton, Banca Transilvania a reusit cel mai bun rezultat.

Profitul net obtinut de grupul Banca Comerciala Romana(BCR), liderul dupa active al pietii bancare, a urcat la 103,8 milioane euro, in primele trei luni.

Luand in calcul toate unitatile grupului, ce include atat retelele bancii Anglo Romane, controlata de BCR, cat si pe cea a BCR Leasing, BCR a castigat cate 169.000 de euro in fiecare punct de lucru, in primul trimestru.

Cu o retea de 130 de sucursale, Piraeus Bank Romania a realizat un profit net de 12,5 milioane euro in trimestrul 1, ceea ce inseamna pentru fiecare sucursala un castig de 96.000 de euro. Piraeus a avut o crestere rapida anul trecut, cand a urcat 5 locuri in clasamentul bancar dupa active, pana pe locul 13, propunandu-si sa intre in randul primelor 10 banci locale in 2008.

Sursa: DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.