IMM-urile ar putea fi motorul dezvoltarii turismului

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional, impreuna cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, in calitate de Organism Intermediar, a organizat marti, 27 mai 2008, la Targu Mures, o sesiune de informare si instruire pe cele trei domenii de interventie ale Axei 5 “Dezvoltare durabila si promovarea turismului” din Programul Operational Regional.

La eveniment au participat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, precum si investitori in turism, potentiali beneficiari ai domeniilor de interventiei specifice Axei 5 a POR.

“Romania poate accesa 800 de milioane de euro in urmatorii 7 ani pentru turism”, a afirmat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely. “Romania poate sa devina o tinta turistica numai daca infrastructura, serviciile vor fi la acel nivel la care turistul pretentios o cere. Ofertele turistice trebuie promovate. Motorul dezvoltarii turismului trebuie sa fie IMM-urile, care pot investi in situri industriale parasite, pot sa aduca si serviciile turistice un nivel exigent. Cu o strategie mai clara, cu bani mai multi de la bugetul central si cu stimularea autoritatilor locale, pentru a promova turismul, putem avea in cativa ani un turism dezvoltat, ceea va insemna si bani mai multi la bugetul de stat”, a adaugat Laszlo Borbely.

Sursa: Ministrul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.