Beneficiarii sumelor alocate din Fondul National de Dezvoltare obligati sa raporteze Ministerului Economiei si Finantelor modul de utilizare a banilor

Guvernul a aprobat printr-o hotarare, Normele metodologice privind finantarea proiectelor si programelor din Fondul National de Dezvoltare la dispozitia Guvernului.

Acesta se infiinteaza, in cadrul bugetului de stat si se aproba anual prin legea bugetului de stat, distinct pentru finantarea:

– proiectelor de investitii in infrastructura;

– necesitatilor provocate de retrocedarea/restituirea activelor imobiliare;

– suplimentarea fondurilor necesare unor programe/proiecte care beneficiaza de finantare din fonduri europene inclusiv pentru prefinantarea si cofinantarea acestrora.

Sumele prevazute anual in buget pentru fiecare din aceste subdiviziuni ale FND se repartizeaza pe baza de hotarari ale Guvernului.

In cazul proiectelor multianuale sumele necesare finantarii in anii urmatori a proiectelor/programelor trebuie avute in vedere in dimensionarea bugetului FND pentru anii urmatori. Beneficiarii vor raporta lunar Ministerului Economiei si Finantelor modul de utilizare a sumelor alocate.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.