Pentru a fi finantate, proiectele FEADR sunt mai intai punctate

Proiectele prin care se solicita finantare prin FEADR sunt supuse unui sistem de selectie, in baza caruia fiecare proiect este punctat, conform unor criterii de selectie stabilite pentru fiecare masura in parte.

Fiecarui criteriu de selectie i s-a stabilit un numar de puncte, astfel incat rezultatul punctelor adunate sa fie 100 in cazul fiecarei masuri. APDRP va puncta fiecare proiect eligibil si va intocmi o lista a proiectelor eligibile in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut si o va transmite Comitetului de Selectie (organism tehnic, prezidat de catre Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale).

In functie de investitia propusa, proiectele trebuie, in mod necesar, sa atinga un prag minim pentru a putea fi finantate. Astfel, pentru Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” este prevazut un prag minim de punctaj (15 puncte) sub care niciun proiect nu va fi finantat.
In cazul Masurii 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, pragul minim de punctaj este de 20 de puncte, iar pentru proiectele eligibile din cadrul Masurii 322 “Renovarea si dezvoltarea satelor” nu exista un prag minim de punctaj.

Criteriile de selectie sunt enumerate in Ghidul Solicitantului al fiecarei masuri de finantare.
in cazul proiectelor cu acelasi punctaj, departajarea acestora, se face in functie de valoarea proiectului, in ordine crescatoare.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.