Afaceri profitabile de pe urma fondurilor europene

Iesenii vor sa obtina profituri importante de pe urma fondurilor europene. Odata cu aparitia programelor nationale de accesare a fondurilor nerambursabile, iesenii au inceput sa caute orice posibilitate de a transforma fondurile europene in afaceri cat mai profitabile pentru propriile buzunare.
Astfel, au aparut tot felul de firme de consultanta de apartament, care nu au nici un fel de pregatire in domeniu si care reusesc sa obtina venituri importante fara prea mult efort.

Cu toate ca o parte dintre angajati nu au nici un fel de experienta in domeniu, patronii unor astfel de firme nu considera necesara calificarea propriilor angajati. Acestia trebuie sa se pregateasca singuri pentru a reusi sa ofere orice fel de consultanta in domeniu si pentru a realiza documentatia unor proiecte a caror valoare poate ajunge de ordinul milioanelor de Euro.

Specialistii din domeniu sustin ca in lipsa unui cadru legal concret sau a unor conditii minime impuse, oricine isi poate infiinta o firma de consultanta pentru accesarea fondurilor europene. Volumul de lucru pentru un singur proiect este atat de mare incat este foarte importanta cel putin o pregatire teoretica in privinta conditiilor de accesare a fondurilor europene.

Un consultant de proiect trebuie sa ofere informatii corecte si complete despre programele de finantare in derulare, trebuie sa realizeze o evaluare a eligibilitatii ideii de proiect si sa intocmeasca documentatia pentru obtinerea unor finantari necesare clientilor. Chiar si dupa castigarea licitatiei de proiecte, consultantul trebuie sa ofere informatii in relatia beneficiarului cu finantatorul.

Sursa: BZI.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.