Aproape 70 de firme au depus proiecte pentru obtinerea fondurilor pentru consultanta

Un numar de 66 de firme au depus pana in prezent proiecte pentru obtinerea finantarilor pentru investitiile in consultanta, acordate prin programele derulate prin intermediul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, potrivit informatiilor publicate de Minister.

Bugetul alocat pentru acest apel de proiecte este de 6,34 milioane euro. Depunerea proiectelor a inceput din 20 mai.

Operatiunea Sprijin pentru consultanta acordat IMM are alocat un buget de 60 milioane euro pentru perioada 2007 – 2013, din care 49,64 milioane euro reprezinta finantare europeana nerambursabila asigurata prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 10,35 milioane de euro fonduri de la bugetul de stat.

Fondurile alocate pentru consultanta pot acoperi 70 la suta din valoarea unui proiect, iar firma solicitanta trebuie sa finanteze 30 la suta din proiect.

Fondurile nerambursabile pentru intreprinderile mici si mijlocii care vor sa deruleze programe de consultanta se ridica la 11,34 milioane euro in 2008, potrivit informatiilor publicate in Ghidului solicitantului pentru fonduri europene. Din totalul sumei alocate pentru consultanta IMM, contributia europeana se cifreaza la 9,36 milioane euro, iar cea nationala, la 1,98 milioane euro.

Fondurile alocate pentru acest domeniu vor fi mai mici in anul 2009. Valoarea acestora va atinge 8,78 milioane euro, din care 7,28 milioane euro de la UE si 1,5 milioane euro de la bugetul national.

Sursa: Camera de Comert si Industrie Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.