Proiect in valoare de 42,6 milioane lei pentru Regiunea 7 Centru

Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Centrul Transilvaniei”, formata din judetele Regiunii 7 Centru, a adoptat, la Targu Mures, proiectul pentru achizitionarea de echipamente pentru interventii in situatii de urgenta in intreaga regiune, in valoare de 42.658.644 lei.

Presedintele Asociatiei, Alexandru Petru Fratean, a aratat ca judetele componente ale regiunii – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – au adoptat hotararea privind aprobarea proiectului “Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in Regiunea 7 Centru” si a cheltuielilor aferente acestuia.

“Acesta a fost ultimul pas inainte de depunerea proiectului la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Se preconizeaza ca cererea de finantare va fi inaintata cel tarziu pana la data de 13 iunie a.c”, a spus Fratean. Reprezentantul asociatiei a aratat ca obiectivul proiectului este cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore la nivelul Regiunii 7 Centru, prin achizitionarea de 39 de echipamente specifice.

“In cazul obtinerii finantarii, Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta din cele sase judete ale Regiunii vor beneficia pana la sfarsitul anului 2009 de aceste echipamente performante, care vor asigura interventii mai prompte si mai eficiente pentru populatie”, a conchis Fratean, care este si vicepresedintele CJ Mures.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.