Licitatii pentru serviicii de consultanta de 900.000 euro

Societatea comerciala ApaVital va relua licitatia pentru asigurarea serviciilor de consultanta pentru trei investitii incepute prin programul ISPA. La licitati firmele se vor bate pentru maximum 900.000 de euro, cu 400.000 mai mult fata de bugetul alocat la prima licitatie.

Este vorba de trei investitii mari – Statia de Epurare, Statia de Tratare Chirita si cea de Pompare Sorogari Chirita.

Ultimele doua obiective au fost deja receptionate, dar asigurarea serviciilor de consultanta va continua inca cel putin un an, durata la care a fost stabilita perioada de notificare a defectelor.

Pentru aceste servicii, Uniunea Europeana pune la bataie intre 700.000 si 900.000 de euro. Procedura de licitatie va fi organizata pentru a doua oara, dupa ce la precedenta nu s-a prezentat nimeni. Prevederea bugetara a fost insa suplimentata, la prima licitatie aceasta avand o valoare de 500.000 de euro.

“Uniunea Europeana suporta integral finantarea contractului de consultanta, deci tot reprezentantii acesteia stabilesc si sumele alocate pe fiecare capitol bugetar. intrucat la prima procedura nu s-a prezentat nicio societate de consultanta, probabil din cauza valorii mici a contractului, care nu acopera costurile de consultanta pe intreaga durata de derulare, se organizeaza alta procedura, estimarea valorii contractului incadrandu-se in bugetul aprobat. Rolul consultantei este de supraveghere a contractelor de lucrari, de certificare a calitatii si cantitatii lucrarilor, astfel Comunitatea Europeana asigurandu-se ca sumele alocate sunt corect folosite in scopul destinat”, a declarat Ion Toma, directorul SC ApaVital SA.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.