Bani UE drenati de baronii Deltei

Cateva milioane de euro din fonduri europene au fost investite in lucrari inutile sau necunoscute in Delta Dunarii.

Baronii din Delta Dunarii s-au infruptat masiv din banii alocati de UE pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Este vorba de cateva milioane de euro atrase prin intermediul proiectelor SAPARD si PHARE pentru lucrari de infrastructura locala care s-au dovedit a fi inutile sau greu de demonstrat ca s-au realizat in totalitate. Toate proiectele de executie pentru aceste lucrari au fost realizate de firma Dinamic Construct SRL, care apartine senatorului PNL de Tulcea Daniel Ilusca.

Baronii locali Dan Verbina (PSD) si Daniel Ilusca (PNL) au reusit sa promoveze o finantare SAPARD de un milion de euro pentru realizarea drumului Crisan-Caraorman. Drumul respectiv a fost finalizat, in urma cu trei ani, de firma Deltacons (apropiata liderilor PSD si PNL din Tulcea), dar nu poate fi utilizat pentru ca proiectantul Ilusca a uitat sa prevada un pod peste Canalul Caraorman. In plus, amenajarile efectuate pentru acest drum la intrarea in satul Caraorman prevazute in proiect au afectat un dig. Ca urmare, anul trecut, satenii au distrus o portiune de cateva sute de metri din drumul SAPARD pentru a reface vechiul dig de aparare a satului de inundatii.

Si drumul Tudor Vladimirescu-Ceatalchioi, finantat de SAPARD cu un milion de euro si proiectat tot de firma lui Ilusca, este impracticabil. Acesta a fost spulberat de apele fluviului anul trecut in timpul inundatiilor. Expertii care au evaluat starea drumului de la Ceatalchioi dupa inundatii au constatat ca drumul nu a rezistat viiturii pentru ca terasamentul a fost conceput si realizat necorespunzator.

Investitia SAPARD in valoare de un milion de euro realizata in urma cu trei ani in satul Jurilovca s-a dovedit, de asemenea, a fi inutila. In acest sat s-au realizat retele de canalizare, proiectate tot de firma Dinamic Construct, care stau neutilizate pentru ca in localitate nu exista instalatii de alimentare cu apa. Consilierul local Policrat Ivanov a dezvaluit aceasta aberatie din care a scos bani firma senatorul Ilusca, ce a proiectat retelele de canalizare si o societate a liderului local PSD, Horia Teodorescu, care a realizat lucrarile de constructie. Ivanov sustine ca doar o parte din lucrarile decontate de SAPARD ar fi fost realizate efectiv. Drept represalii pentru aceste dezvaluiri, Policrat Ivanov a fost revocat de colegii sai din Consiliul Local pentru o incompatibilitate inexistenta.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.