21 de milioane de euro pentru lucrari de canalizare, la Zalau

Potrivit planului de investitii pe care il are in vedere Primaria Zalau, reteaua de apa si canalizare va fi imbunatatita considerabil incepand din acest an, fiind cuprinse in plan mai multe strazi, termenul de realizare fiind 2013.

Valoarea totala a investitiilor este de 21, 8 milioane de euro, din care 74% sunt fonduri UE, 11,3% sunt fonduri guvernamentale, iar 12,8% este imprumut bancar. In ceea ce priveste contributia locala, aceasta a fost aprobata de Consiliului Local Zalau la suma de 254.000 euro, reprezentand 1,9% din costurile totale eligibile pentru intregul program, conform schemei de finantare.

Proiectul “Extinderea si Reabilitarea Sistemelor de Apa si Apa Uzata din judetele Cluj/Salaj” face parte din Programul Operational pentru asistenta comunitara FEADR si Fondul de Coeziune si se deruleaza prin Compania de Apa Somes – Tisa Cluj.

Compania a programat licitatia in vederea desemnarii constructorului pentru data de 24 iulie.
Primarul Radu Capilnasiu a declarat ca, tot in acest an, se vor realiza Studiile de Fezabilitate si Proiectele Tehnice pentru cartierul Ortelec. “Vrem sa existe sistem de canalizare si pe strazile care nu sunt cuprinse in aceasta prima etapa a lucrarilor. Astfel ca, in acest an vom realiza studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru cartierul Ortelec si strazile care vor ramane neacoperite in prima etapa a proiectului derulat prin Compania de Apa Somes – Tisa Cluj”, a precizat primarul Zalaului, ing. Radu Capilnasiu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.