Clarificari AM-POR privind domeniul major de interventie 2.1 din REGIO

AM-POR a transmis Organismelor Intermediare din cadrul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala o serie de clarificari privind repartizarea pe surse de finantare a cheltuielilor eligibile pentru un proiect finantat in cadrul Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport”, Domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv construirea/reabilitarea soselelor de centura”, in cazul in care beneficiarul are o contributie proprie la cheltuielile eligibile mai mare decat minimul prevazut.

Beneficiarii eligibili pentru domeniului major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv construirea/reabilitarea soselelor de centura” sunt unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), asociatii pentru dezvoltare intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare si parteneriate intre unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale).

Contributia proprie a beneficiarilor mentionati la pct. 1 constituie cofinantare publica conform OG 29/2007 privind modul de alocare a instrumentelor structurale, a prefinantarii si a cofinantarii alocate de la bugetul de stat, inclusiv din Fondul national de dezvoltare, in bugetul institutiilor implicate in gestionarea instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta, art. 1, alin (2), lit. k.

Conform OG 29/2007, art. 1, alin(2), lit. p, contributia nationala reprezinta totalul sumelor cheltuite in cadrul implementarii programelor operationale, fiind formata din cofinantare publica.

Cofinantare de la bugetul de stat va fi diminuata cu procentul cu care contributia proprie a beneficiarului este mai mare decat minimul prevazut in cadrul domeniului major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv construirea/reabilitarea soselelor de centura” Cofinantarea din FEDR va ramane de 86,5%, conform Deciziei Comisiei de adoptare programului operational regional de ajutor comunitar din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.