Finantare guvernamentala pentru programul Marco Polo 2005

Guvernul a aprobat ieri, 16 martie, suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) cu suma de 402.000 lei noi, echivalentul a 110 mii Euro, in vederea indeplinirii angajamentelor financiare ale partii romane pentru anul 2005 in cadrul programului european din domeniul transporturilor, Marco Polo.

Angajamentele financiare ale Romaniei pentru anul 2005 in cadrul programului Marco Polo se ridica la suma de 151.000 Euro, din care 110.000 Euro, cheltuieli neeligibile, care se suporta din bugetul MTCT. Romania participa la acest program in virtutea Memorandumului de intelegere intre Comunitatea Europeana si Romania privind participarea la programul Marco Polo, semnat la Bruxelles, in data de 28 octombrie 2005.

Importanta participarii Romaniei in cadrul programului comunitar Marco Polo consta in posibilitatea acordata firmelor romanesti de a participa, in cadrul unor consortii multinationale, la licitatiile de proiecte organizate anual sub auspiciile programului, in urma carora acele proiecte declarate castigatoare beneficiaza de o finantare comunitara in valoare de pana la 50% din costul acestora. Proiectele avute in vedere in cadrul programului Marco Polo urmaresc reducerea aglomerarilor rutiere, protejarea mediului.

In plus, prin participarea Romaniei in cadrul programului Marco Polo, proiectele propuse pentru finantare comunitara pot fi localizate si pe teritoriul Romaniei.

Suma pentru suplimentare provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2006.

Sursa: , Guvernul Romaniei – Biroul de presa, 16 martie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top