Bani europeni pentru refacerea zonelor umede din Delta Dunarii

Guvernul a aprobat plata sumei de 59.599 euro pentru realizarea proiectului PHARE “Cooperarea transfrontaliera pentru demonstrarea multiplelor utilizari si beneficii ale refacerii zonelor umede din Rezervatia Biosferei Transfrontaliera Delta Dunarii Romania/Ucraina”.

Proiectul are ca beneficiar Administratia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”. Obiectivele proiectului vizeaza imbunatatirea protectiei si managementului mediului in zonele transfrontaliere si demonstrarea rolului refacerii zonelor umede pentru ecologie, economie, recreere, implicarea comunitatii, monitoring, cercetare si educatie.

Suma aprobata de Executiv se adauga la cea de 206.792 euro, valoarea grantului acordat prin Programul de cooperare trasnfrontaliera/vecinatate 2005 intre Romania si Ucraina. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, data de finalizare a implementarii fiind 30.11.2008.

Implementarea proiectului va fi realizata de catre Administratia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, aflata in subordinea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.