Finantari pentru certificarea produselor agricole ecologice

Teodora Aldescu, consilier pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sustine ca pentru certificarea produselor agricole ecologice, producatorii vor beneficiar de un sprijin financiar de pana la 900 lei.

“Conform unui proiect de Hotarare de Guvern privind acordarea de ajutoare de in sectorul legume – fructe si agricultura ecologica, producatorii vor primi 50 la suta din contravaloarea taxei de inspectie si certificare platita organismului de control.”

“Pentru culturile de vita de vie si livezi, aflate in perioada de conversie, se vor aloca circa 700 lei/ha pentru o suprafata de maxim 20 hectare si 50 de lei pentru familia de albine certificata in sistemul de agricultura ecologica”, afirma Teodora Aldescu.

Proiectele din sectorul agriculturii ecologice vor putea fi finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala, prin Masura 1.2.1 – Modernizarea exploatatiilor agricole. Finantarile vor putea acoperi intre 45% si 75% din valoarea eligibila a proiectului. Activitatile eligibile ce pot fi incluse in proiect sunt dotarea cu utilaje si echipamente specifice agriculturii ecologice, construire/modernizare/adaptarea constructiilor agricole la standardele UE.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.