80 de milioane de euro din fonduri europene, rataciti in 139 dosare de frauda.

Desi in ultimii trei ani, 80 de milioane de euro din fonduri europene au fost deturnati, sistemul judiciar pare a nu lua nicio atitudine, dat fiind faptul ca din cele 139 dosare deschise de catre Departamentul pentru Lupta Antifrauda numai 9 au primit condamnari definitive, iar dintre acestea un singur caz a fost concluzionat cu pedeapsa cu inchisoare cu executare.

Mai mult decat atat, conducerea DLAF se confrunta cu temerea ca o parte din dosare s-ar putea prescrie, daca demersul judiciar nu intervine in mod operativ.

DNA, institutia de care depinde trimiterea in instanta a dosarelor, sustine ca exista 55 de dosare trimise catre Parchet, doar o parte fiind primite de la DLAF. De asemenea, DNA-ul contrazice spusele DLAF-ului, declarand ca termenul de prescriptie al dosarelor nu este de 2 ani si jumatate ci de 15 ani.

In ciuda faptului ca media pagubelor este de 575.000 de euro pe dosar, dosarele ajunse in instanta au sume fraudate cuprinse intre 9000 si 200000 de euro, iar amenzile date sunt de ordinul miilor de lei.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.