Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in parteneriat cu sectorul privat initiaza o ampla campanie de informare despre surse de finantare

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a organizat in data de 19.06, o intalnire condusa de secretarul de stat, Zoltan Somodi, in vederea initierii unui roadshow de conferinte de popularizare, cu tema “Fondurile structurale si Societatea Informationala”.

La eveniment au participat companii, firme de consultanta, asociatii IT&C si reprezentanti ai administratiilor judetene.

Roadshow-ului isi propune sa atraga atentia asupra faptului ca dezvoltarea societatii informationale are un rol important in sfera afacerilor si a serviciilor publice. De asemenea caravana de informare pe care o propune MCTI va constitui cadrul de creare a oportunitatilor pentru dialog social, prezentarea posibilitatilor acordate de serviciile tehnice si informationale in atragerea fondurilor structurale, precum si imbunatatirea parteneriatelor digitale la nivel orizontal si vertical.

“Roadshow-ul reprezinta urmatoarea etapa a informarii potentialilor beneficiari asupra fondurilor destinate domeniului ITC. Initiativa completeaza seria de seminarii si conferinte dedicate prezentarii finantarilor europene, organizate de MCTI pe parcursul ultimului an”, a declarat Zoltan Somodi.”Este momentul pentru o abordare integrala despre utilizarea propriu zisa a fondurilor si scrierea proiectelor de finantare in functie de specificul fiecarui potential beneficiar. Prin dialog direct si cu sustinerea expertilor vom putea oferi informatiile legate de alte fonduri pentru domeniul ITC, precum si prezenta bunele practici atat la nivel national cat si european”, a adaugat el.

Aceasta a doua etapa a prezentarii fondurilor structurale la nivel national propune implicarea mediului privat si al ONG-urilor pentru concentrarea eforturilor in vederea promovarii programelor de finantare in sectorul ITC.

Campania de informare se adreseaza in principal potentialilor aplicanti ai fondului Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, administratiilor publice centrale si locale, organizatiilor non-guvernamentale (ONG-uri), companiilor private (IMM-uri), dar si beneficiarilor altor tipuri de finantari, cum ar fi programul de finantari nerambursabile destinate sectorului IMM, din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.