Fonduri pentru reabilitarea centrului istoric vechi al municipiului Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca municipalitatea a primit din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest o scrisoare de notificare privind rezultatul evaluarii tehnice si financiare a proiectului intitulat “Reabilitare Centru Istoric Vechi al Aradului”.

Proiectul depus de Primaria municipiului Arad are in vedere reabilitarea a 12 strazi din zona Biserica Sarbeasca – Piata Romana – restaurarea cladirii monument istoric a primei Preparandii Romane si a Podului Traian peste raul Mures, a primit aviz favorabil din partea ADRR Vest, el urmand sa beneficieze de finantare din fonduri structurale nerambursabile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

“Valoarea totala a investitiei este de estimata la 15 milioane de euro, din care aproximativ 80% fonduri structurale nerambursabile, iar faptul ca Aradul va beneficia de aceste fonduri este o reusita a administratiei locale, mai ales ca in acest moment, suntem printre primele patru orase mari din Romania care acceseaza fonduri structurale”, a precizat Gheorghe Falca.

Potrivit acestuia, avand in vedere ca proiectul tehnic al investitiei este deja finalizat, licitatia pentru executie ar putea fi organizata in aceasta toamna, inceperea efectiva a lucrarilor fiind prevazuta pentru anul viitor.

Proiectul intitulat “Reabilitarea centrului istoric vechi al municipiului Arad” se va realiza in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pe Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Valoarea investitiei este estimata la 54.347.032 lei, echivalent a peste 15 milioane euro, din care valoarea lucrarilor de constructii – montaj se ridica la 42.678.809 lei. Pe langa reabilitarea completa a Podului Traian, vor fi reabilitate peste 4,4 km de drumuri urbane, cu suprafata de 64.306 mp. De asemenea, vor fi reabilitate retelele de alimentare cu apa, retelele de canalizare a apelor uzate menajere si respectiv cele de canalizare a apelor pluviale, va fi reabilitata cladirea primei Preparandii Romane si vor fi inlocuite peste 100 de corpuri stradale de iluminat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.