Judetul Iasi pe primul loc la proiectele de consultanta

Majoritatea proiectelor pentru fondurile acordate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) privind consultanta au fost depuse de IMM-urile din judetul Iasi. Potrivit Ministerului IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, judetul Iasi, impreuna cu Regiunea de Nord-Est, sunt primele in ceea ce priveste fondurile nerambursabile in valoarea de 10 mii Euro acordate proiectelor de consultanta, proiecte privind elaborarea unui plan de afaceri.

Pentru consultanta, pana in momentul de fata, au fost inscrise 60 de proiecte, online, dintre care 25 sunt din judetul Iasi. Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale afirma ca valoarea totala a acestor proiecte depaseste suma de 114 mii euro, reprezentand aproximativ 2 la suta din bugetul de 6.34 milioane euro alocat.

Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Nord-Est sustine ca aceasta masura ar trebui promovata mai intens. Intreprinzatorii continua sa investeasca in afaceri care exista deja, care au nevoie de utilaje si tehnologie noua pentru cresterea productivitatii.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.