Noi oportunitati de dezvoltare pentru judetul Calarasi

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a organizat la Calarasi, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria seminarul cu tema “Oportunitati de dezvoltare deschise de Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 – Lansarea primei licitatii de proiecte”. La seminar au participat reprezentanti ai celor doua institutii, in calitate de Autoritate de Management, respectiv Autoritate Nationala, precum si reprezentanti ai institutiilor din judetul Calarasi care pot beneficia de finantare in cadrul Programului Romania – Bulgaria.

Lucrarile seminarului au fost deschise de prefectul judetului Calarasi, Jenel Serban, cu o alocutiune privind oportunitatile pe care le ofera acest program de cooperare. De asemenea, prefectul Jenel Serban a subliniat si necesitatea armonizarii priorita?ilor programului cu strategia de dezvoltare a judetului Calarasi.

Acest seminar este primul dintr-o serie de sapte evenimente al caror scop principal este pregatirea potentialilor aplicanti pentru prima licitatie de proiecte din cadrul Programului Romania-Bulgaria. In acest sens, reprezentantii MDLPL au explicat ghidul solicitantului si modul de completare a cererii de finantare pentru ca la finalul perioadei de depunere a proiectelor sa existe cat mai multe proiecte acceptate pentru finantare.

Licitatia se va deschide in luna iulie, iar termenul limita pentru depunerea proiectelor este 15 septembrie 2008. Domeniile in care se pot depune proiecte sunt: mediu, transporturi, tehnologia informatiei si comunicatiilor, dezvoltare economica si sociala. Aceasta prima licitatie deschisa de proiecte se adreseaza proiectelor “soft”, respectiv proiecte care nu necesita investitii: organizarea de evenimente, realizarea de studii si strategii, schimb de experienta etc. Suma totala alocata pentru aceasta licitatie este de aproximativ 16 milioane euro.

Aceasta serie de evenimente va avea loc in perioada iunie – iulie 2008, de o parte si de alta a granitei romano-bulgare, in judetele si districtele eligibile pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013. Activitatile derulate in cadrul seminarului se adreseaza principalelor categorii de beneficiari eligibili pentru acest program, respectiv institutii publice si ONG-uri din Romania si Bulgaria. Seminarul va avea un pronuntat caracter practic, interactiv, participantii avand ocazia, inca o data, sa creeze si sa consolideze parteneriate, sa isi armonizeze ideile de proiecte si sa primeasca lamuriri pentru buna dezvoltare a proiectelor din partea autoritatilor competente.

Persoane de contact:
Bogdan Puscas

Biroul de Presa al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor,

Tel: 0749.140.300

E-mail: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.