Apicultorii suceveni pot depune cereri de finantare la APIA pana pe 1 august

Asociatiile de apicultori vor primi bani de la Uniunea Europeana. Aceasta in conformitate cu Programul National Apicol pentru perioada 2008-2010, aprobat de Guvernul Romaniei, si care este finantat din fonduri UE.

Beneficiarii Programului sint apicultorii organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare.

Prin Programul National Apicol sunt finantate tratamentul de combatere a varoozei si refacerea septelului apicol.

Sprijinul financiar este acordat pe baza unei cereri, depuse de apicultor prin intermediul formei asociative din care face parte. Printre documentele justificative se mai numara si o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca nu a mai fost solicitat ajutor financiar prin intermediul altei forme asociative.

Pentru actiunile realizate in 2008, termenul limita de depunere a dosarului la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) este 1 august. Valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, din acest an, acordat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, este de 6,7 milioane lei, la care se adauga o finantare egala de la Uniunea Europeana.

Fondurile alocate anual pentru finantarea Programului National Apicol, derulat in perioada 2008-2010, se ridica la circa 2 milioane de euro, plus alte 2 milioane de euro de la bugetul de stat.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.