Zonele sarace din Romania ar putea primi mai multi bani

Gabriela Frentz, director general adjunct al institutiei, a declarat ca sprijinirea zonelor mai slab dezvoltate, prin alocarea diferentiata de resurse financiare din fondurile structurale, este prioritatea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor pentru perioada 2007-2013.

Reprezentantul din Ministerul Dezvoltarii a aratat ca Romania beneficiaza de 4,6 miliarde euro din fonduri nerambursabile pentru programe operationale pentru urmatorii sapte ani, carora li se adauga cofinantarea nationala.

Gabriela Frentz a precizat ca pentru a elabora un proiect viabil este nevoie de parteneriate locale si regionale. Sumele sint alocate in mod diferit pentru infrastructura rutiera, pentru educatie, sanatate, afaceri, servicii sociale si turism.

Ministerul va urmari ca banii sa fie orientati, cu precadere, spre zonele mai sarace, pentru a stopa disparitatile deja existente intre regiunile Romaniei.

Modernizarea drumurilor este axa unde s-au inregistrat foarte multe proiecte, doar in regiunea de dezvoltare nord-est fiind depuse 38 de proiecte in valoare de un miliard de euro, desi valoarea finantarilor pentru cei sapte ani este de 750 milioane euro pentru proiectele din cele cinci axe. Este vorba de o cerere de circa 10 ori mai mare decit alocarea pentru acest sector.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.