BRD-SocGen, finantare de 30 milioane euro de la BEI

BRD-SocGen a realizat un imprumut in valoare de 30 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), destinate creditarii proiectelor de investitii ale intreprinderilor mici si mijlocii.

Acest program are doua directii: “Imprumutul global”, in special pentru IMM-urile cu mai putin de 250 de angajati, si “Facilitatea de finantare pentru intreprinderi mijlocii”, adresat societatilor medii, cu pana la 3.000 de salariati.

Reprezentantii bancii sustin ca acest credit de investitii din sursa BEI oferit de BRD finanteaza si proiectele de modernizare si retehnologizare dezvoltate de societati private sau publice, indiferent de talie, care realizeaza proiecte de investitii in urmatoarele domenii: protectia mediului, infrastructura, dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere, utilizarea rationala a energiei, sanatate, educatie. Valoarea proiectelor se poate situa intre 40.000 si 50 de milioane de euro, acestea putand beneficia de o finantare de pana la 75% din fonduri BEI si BRD.

Creditul BRD pentru IMM-uri poate fi contractat in lei, euro sau dolari pentru o perioada de cel mult 20 de ani.

Pana in prezent, BRD a mai atras diferite finantari pentru credite de investitii, in valoare de 61 de milioane de euro de la BEI, folosite pentru peste 200 de proiecte.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.