Fonduri pentru instruirea si consultanta micilor afaceristi

Oficiul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) anunta ca micii intreprinzatori vor putea accesa fonduri pentru serviciile de instruire si consultanta. Acest programul national multianual pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta doreste sa vina in ajutorul afirmarii si valorificarii potentialului de productie si de servicii al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), prin instruirea personalului cu functie de decizie sau executie.

Valoarea alocatiei financiare nerambursabile este de maximum 75 la suta din valoarea fiecarei cheltuieli eligibile efectuate, inclusiv TVA, in limita maxima de 15 mii lei.

Aceste fondurile vor putea fi utilizate pentru instruirea personalului IMM-urilor, avand functii de decizie si/sau de executie.

Temele care au prioritate sunt management, inclusiv cel financiar, marketing, strategie si planificare, surse si metode de finantare a investitiilor dar si alte domenii prioritare pentru desfasurarea activitatii intreprinderii si pentru participarea la cursuri de specialitate si perfectionare a personalului angajat.

De asemenea, mai pot fi acordate fonduri si pentru serviciile de consultanta acordate pentru elaborarea analizei, planului sau strategiei afacerii, pentru planificarea atragerii de fonduri, cercetarea pentru aplicarea si inregistrarea de marci si brevete sau pentru strategia de inovare.

Aceste fonduri nu se acorda, insa, pentru participarea la cursurile postuniversitare, cele de la master sau studiile aprofundate.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.