Primaria orasului sucevean Siret continua implementarea de proiecte din fonduri Phare

Siretul este unul dintre orasele din Regiunea de Dezvoltare Nord Est care se poate mandri cu accesarea eficienta a fondurilor Phare. In ultimii sase ani, Primaria orasului Siret a facut investitii consistente in reabilitarea infrasctructurii urbane, in dezvoltarea mediului de afaceri si nu in ultimul rand in reabilitarea infrastructurii sociale.

Astazi vom continua sa expunem proiectele de investitii derulate de Primaria orasului suceaveav Siret. Un proiect implementat cu succes de Primaria orasului Siret a fost Imbunatatirea sistemului de furnizare a apei potabile. Asemenea celorlalte proiecte, acesta in valoare de 677.490 Euro, a avut finantare prin fonduri Phare(66%), de la Guvern(22%) dar si contributie de la Consiliul Local(12%). Investitia a reusit sa reabiliteze 13 puturi de adancime, statia de tratare a apei cu toate componentele sale precum si sitematizarea verticala a incintei.

Totodata, Primaria orasului Siret s-a preocupat de Modernizarea strazilor, reabilitarea si extinderea retelei de canalizare in cartierele Tatarcina si Ruina ducand la bun sfarsit un proiect in valoare de 706.262 Euro(Phare 66%, Guvern 22%, Consiliul Local 12%). Obiectivele realizate au fost: extinderea retelei de canalizare pe 4 strazi integral si pe 4 strazi partial, modernizarea iluminatului public, modernizarea strazilor si trotuarelor pe o lungime de 2,5 km.

Pentru a avea continuitate la proiectele deja realizate, Primaria orasului Siret are in curs de desfasurare Reabilitarea retelelor de distributie a apei potabile si montarea de aparate de masura pentru fiecare consumator. Proiectul se ridica la valoarea de 1.354 milione Euro, din care 50% provin din credite externe, 37,1% din fonduri Phare iar 12,9% este suportat de Guvern. Primaria Siret isi propune sa inlocuiasca reteaua de distributie a apei potabile pe o lungime de 11,7 km, sa monteze 890 de apometre la consumatori si 28 de hidranti stradali, sa execute camine si bransamente pentru contorizare.

Un alt proiect in curs de derulare cu finantare 100% de la Consiliul Local este Modernizarea iluminatului public, care consta in montarea de corpuri de iluminat permanente.

Cu un proiect in valoare de 245.000Euro si cu finantare 100% de la Guvern Primaria orasului Siret a modernizat si reabilitat centrala termica de la Grupul Scolar “Latcu Voda” si a retelelor de termoficare si apa. Cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, printr-un proiect de 143.000 Euro este reabilitata la standarde europene gradinita cu program prelungit “Luminita”.

In continuare Primaria Siret manifesta un interes deosebit pentru desfasurarea in conditii optime a invatamantului. Astfel, cu un proiect de 226.594 Euro, finantat de MEC, este reabilitata cladirea Scolii Generale “Petru Musat”. Printre proiectele implementate pana acum, Primaria Siret si-a propus inffintarea a doua centre de plasament pentru copilul cu nevoi speciale, Ama Deus si Alma Mater. Proiectul este finantat de Directia Judeteana de Protectie a Copilului.

Un alt proiect aflat pe lista Primariei este O sansa in plus in situatii de urgenta, care consta in achizitionarea dotarilor necesare (echipamente, unelte, dotari IT, utilaje si dispozitive) specifice serviciului de voluntariat in situatii de urgenta precum si recrutarea personalului pentru posturile create.

Prin proiectele derulate sau in curs de derulare, Primaria orasului Siret incerca sa creeze un mediu prielnic pentru investitii, sa identifice si sa solutioneze problemele prioritare identificate la nivelul localitatii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.