Proiect de dezvoltare a culturii antreprenoriale in randul femeilor

La sfarsitul lunii iunie a fost lansat Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Acest program doreste sa promoveze un sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.

Programul se va derula in patru etape: in prima etapa se vor realiza si publica brosurile cu informatii referitoare la posibilitatile de finantare pentru IMM-uri, achizitii publice si ajutor de stat, strategii de afaceri etc.

Dupa ce va fi desfasurata campania de informare pe tema Zilele Femeilor Intreprinzator, se vor organiza cursuri de pregatire antreprenoriala, avand o durata de sase zile.

In ultima etapa se va organiza Forumului Antreprenoriatului Feminin. La acesta vor participa promotorii antreprenoriatului feminin la nivel national si international, femei de afaceri si femei cu potential antreprenorial.

Vor putea beneficia de acest program femeile care au cel putin studiile medii finalizate si care s-au inscris la activitatile prevazute in program pe baza formularelor de inscriere corespunzatoare.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.