Vosganian crede ca Romania poate atrage pana in 2012 investitii de 12-15 miliarde de euro in energie

Romania ar putea atrage in perioada 2009-2012 investitii in sectorul energetic in valoare de 12-15 miliarde de euro, a declarat marti, 16 septembrie, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

El a mentionat ca, pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala nuclearelectrica de la Cernavoda, investitiile se ridica la cel putin trei miliarde de euro.

El a adaugat ca realizarea centralei Tarnita-Lapusesti, necesara dupa intrarea in functiune a reactoarelor nucleare 3 si 4, va presupune costuri de un miliard de euro, iar constructia altor termocentrale ar putea atrage investitii de 2-3 miliarde de euro.

Oficialul a mentionat investitii pe care mai multe companii private intentioneaza sa le realizeze pentru constructia de termocentrale, precum si investitii de modernizare a unor termocentrale existente.

“Romania se va axa pana in 2020 pe energie nucleara, a carei productie o vom dubla (pana in 2015). Am inceput si studiile pentru o noua centrala nucleara”, a spus Vosganian.

Ministrul a participat marti la semnarea unui acord intre Agentia pentru Comert si Dezvoltare a Statelor Unite si Romgaz pentru acordarea unui grant in valoare de 1,06 milioane de dolari pentru realizarea unui studiu de fezabilitate referitor la constructia unui terminal de gaz natural lichefiat in Portul Constanta.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.