Foarte multe proiectele depuse pentru Programul Operational Regional

Laszlo Borbely a anuntat ca Valoarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii regionale si locale aflate in evaluare depaseste cu 324 milioane euro valoare fondurilor europene acordate pentru acest sector in cadrul Programului Operational Regional (POR).

Tot ministrul mentioneaza ca in ceea ce priveste domeniile majore de interventie cu depunere continua, 163 de proiecte cu o valoare de 1.505 miliarde euro se afla in proces de evaluare si contractare.

In cadrul domeniului major de investitie 4.3 “Sprijinirea microintreprinderilor”, care a avut termen limita de depunere a proiectelor 16 iunie, au fost depuse 776 de proiecte cu o valoare totala de 116 milioane euro.

Conform ministrului Borbely mai sunt de lansat cereri pentru Axa 1, lansare estimata pentru luna iulie si pentru domeniul 5.3, promovarea si cresterea potentalului turistic al Romaniei.

Laszlo Borbely anuntat ca pentru anul 2008 vor fi realizate plati estimative in valoare 24 milioane euro (acestea reprezinta prefinantare pentru contractele incheiate in cadrul Axei 2) si 6,9 milioane euro (prefinantare si rambursari pentru Axei 6).

Conform datelor MDLPL, momentan, in cadrul Axei 2 al POR au fost incheiate doua contracte, cu o valoare totala de 36,2 milioane euro iar in cadrul Axei 6 au fost incheiate 10 contracte, cu o valoare de 12,1 milioane euro. In perioada urmatoare, vor mai fi incheiate, in cadrul Axei 2, inca 12 contracte, cu o valoare totala de 123,8 milioane euro.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.