Targu Mures: Pentru rezolvarea lipsei de spatiu, Clinca Medicala III va fi mansaradata

Targu-Mures, clinica, fonduri europene, proiect, POR, investitii

Lucrarile sunt cuprinse in doua proiecte, unul al conducerii spitalului in parteneriat cu Consiliului Judetean, iar al doilea e depus spre finantare prin fonduri europene.

Mansardare necesara

Proiectul, ce incepe zille urmatoare, si realizat de spitalul in parteneriat cu CJ vizeaza mansardarea cladirii.

“Am decizis sa imbunatatim conditiile de infrastructura si am demarat mansardarea Clinicii din strada Gheorghe Marinescu nr. 1, unde avem probleme legate de circuitele functionale, lipsa de spatiu este foarte mare si nu puteam desfasura acolo servicii medicale. Am primit sprijinul Consiliului Judetean, care in acest an ne-a locat 1.700.000 de lei. Am achizitionat de asemenea un lift pentru bolnavi, pentru ca cel vechi se strica periodic”, a spus dr. Silviu Morariu, directorul Spitalului Clinic Judetean Mures. Acesta a mai precizat ca lucrarile vor continua pana anul viitor.

Proiect european

Cladirea respectiva este inclusa si intr-un proiect depus spre finantare prin Programul Operational Regional.

“Proiectul este depus spre finantare, asteptam evaluarea acestuia si obtinerea banilor. Valoarea totala a proiectului este de 9.972.483 de lei din care Consiliul Judetean Mures asigura o cofinantare de 2%”, a precizat dr. Silviu Morariu. Proiectul European vizeaza insa Ambulatoriul de specialitate a clinicii.

“Fondul de investitii si reparatii capitale pentru acest an a Spitalului este de circa 5,8 milioane lei din care Consiliul Judetean a asigurat 1.700.000 de lei, iar restul e din venituri proprii”, a spus directorul.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.