Bani pentru anticoruptie

Miercuri a fost lansat proiectul “Twinning Phare 2008” de Directia Generala Anticoruptie (DGA). Irinel Paun, seful DGA declara ca peste 1,3 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, vor fi alocate, prin intermediul acestui proiect, in urmatoarele 18 luni, pentru lupta impotriva coruptiei din administratiile publice.

Seful DGA afirma ca proiectul “Twinning Phare 2008” va sustine implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie. Printre obiectivele proiectului se numara: revizuirea si simplificarea procedurilor administrative, cresterea gradului de transparenta precum si a gradului de protectie a integritatii Administratiei publice.

Pentru a putea creste eficienta in combaterea coruptiei, se va realiza, pentru trei institutii publice si trei municipalitati, o analiza care va ajuta la identificarea sectoarelor cu proceduri birocrative excesive, fiind astfel mai expuse la coruptie.

Expertii anticoruptie prezenti in institutiile publice vor urma sa fie instruiti in cadrul unei sesiuni dedicate transparentei. Proiectul va fi finalizat cu o analiza a strategiilor de comunicare existente in cadrul iar in final, proiectul se va incheia cu o actiune de analiza a strategiilor de comunicare existente in cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.