Bani europeni pentru fermieri botosaneni

Gica Hutanu, adjunctului Agentiei de Plati de Interventii in Agricultura (APIA), afirma ca dintre fermierii care au depus cereri pentru obtinerea sprijinului prin sistemul Integrat de Administrare si Control a Cererilor de Sprijin (IACS), 99% vor intra in curand in posesia banilor.

Termenul limita pentru depunerea cererilor a fost pe data de 30 iunie, la nivelul judetului Botosani, intregistrandu-se aproximativ 52.600 de cereri.

Dintre fermierii care au depus cereri pentru plata pe suprafata din fondurile comunitare pentru anul 2007, 99% sunt eligibili si urmeaza sa primeasca banii, in numele lor fiind deja emise ordinele de plata.

Directia IACS din cadrul APIA are ca principala atributie crearea si implementarea Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS) in vederea gestionarii cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata, conform cerintelor Uniunii Europene.

Platile directe, acordate fermierilor eligibili care au depus cerere de subventie, sunt realizate uniform, sub forma unei plati pe hectar.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.