Sistem de gestionare a deseurilor menajere imbunatatit cu fonduri PHARE

Consiliul Local al orasului Macin impreuna cu partenerii de proiect, respectiv Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local Smardan, Consiliul Local Greci, Consiliul Local Carcaliu, Consiliul Local Cerna, Consiliul Local Turcoaia, Consiliul Local Peceneaga, Consiliul Local Jijila, Consiliul Local Vacareni, Consiliul Local Grindu si Consiliul Local I.C. Bratianu, au lansat luni, 7 iulie, proiectul “Imbunatatirea sistemului de gestionare selectiva a deseurilor menajere in orasul Macin si comunele partenere din judetul Tulcea”, finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE CES 2005, “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

“Suntem foarte multumiti de demararea acestui proiect care va insemna un prim pas in favoarea atragerii de fonduri nerambursabile in orasul Macin. Proiectul are drept scop valorificarea superioara a deseurilor menajere, ceea ce va aduce microregiunea tinta, cel putin din punct de vedere al colectarii selective, mai aproape de standardele Uniunii Europene. De asemenea, speram ca populatia vizata sa inteleaga si sa colaboreze pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus si, intr-un timp pe care ni-l dorim cat mai scurt, sa se creeze o noua mentalitate in randul acesteia”, a declarat Ichim Andone, primarul orasului Macin.

Proiectul, care urmeaza a fi implementat in perioada 01 martie 2008 – 01 noiembrie 2009, are ca scop imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor menajere din orasul Macin si din 10 comune invecinate, prin implementarea unui sistem integrat de colectare selectiva si transport al deseurilor. De rezultatele proiectului vor beneficia aproximativ 42057 de locuitori ai microregiuniii tinta.

Proiectul presupune achizitionarea unor masini de transportat deseuri precum si a unor pubele si containere ecologice, organizarea de campanii pentru sensibilizarea si educarea cetatenilor in spiritul protectiei mediului si angajarea personalului de deservire a sistemului de colectare a deseurilor.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.